akcie

Silnou býčí náladu prý na akciových burzách spustí dva klíčové faktory. Tím prvním je určité překvapení ve vývoji vakcíny proti koronaviru, kterou podle Brushe možná ještě koncem tohoto roku oznámí některá z velkých farmaceutických firem. Prý nebude dokonalá, ale dokáže ochránit nejzranitelnější část populace, a tak se lidé budou moci vrátit začátkem příštího roku do práce.

Z toho pak vyplývá druhý významný faktor, kterým je oživení americké a následně světové ekonomiky. Vše bude podpořeno současnou extrémně uvolněnou měnovou politikou Federálního rezervního systému i fiskální politikou Trumpovy administrativy. Ve finančním systému se tak bude ještě více zvětšovat množství peněz, které budou logicky končit v investicích do akcií, případně do dalších aktiv, která představují vyšší míru rizika.

Tím se začne znovu přifukovat bublina na trzích, která akcie vyžene podstatně výše, než jsou dnes. Michael Brush přesto upozorňuje, že ani v této době by investoři neměli zanedbávat diverzifikaci portfolia, protože rizika jsou dnes rovněž mimořádně vysoká.

 

1 komentář

Comments are closed.